Boeken, columns

 

Arjuna Zorg en Coaching 

Columns over spiritualiteit in het dagelijks leven
Thuiskomen door de poort van Ik-Ben
De kracht van dankbaarheid

 

Boeken

 

Mijn broer Daan brak zijn nek op 22-jarige leeftijd en raakte tot aan zijn borst verlamd. Ondanks zijn zware handicap stond hij krachtig en positief in het leven. Hij hield van verhalen vertellen en schreef veel columns, waarin hij openhartig deelde wat hij zoal in het dagelijkse leefde meemaakte. Dit boek, onder redactie van Bart, Carla en Nicolaas van Baarsen, is een bundeling van zijn 50 beste columns. Makkelijk leesbaar, humoristisch en vooral zijn eigen levenssituatie knap relativerend. Uitgeverij SIM/Writers on wheels

 

Spirit in mens en organisatie; wegen van en naar balans
Bart van Baarsen e.a., Nieuwerkerk a/d IJssel, Gelling Publishing, 2009.

Door de economische crisis lijkt de mens voor de uitdaging te staan om een nieuwe balans te vinden tussen zichzelf en werk, zichzelf en zijn omgeving en tussen ik-gericht en wij-gericht zijn. Dit boek bespreekt wegen van en naar balans in mens, werk en organisatie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de thema's verbinding (tussen ik en de ander, tussen het mannelijke en vrouwlijke principe), bewustzijn (en manieren van kijken) en zelfkennis (relatie tussen persoonlijke, carriere- en organisatieontwikkeling). Het boek is samengesteld uit 19 artikelen van diverse gerenommeerde organisatieadviseurs en auteurs zoals Wessel Ganzevoort, Willem Renes, Lenette Schuijt, Adriaan Bekman, Iteke Weeda, Willem Glaudemans, Adriaan Hoogendijk en van Ede & Partners. Het boek is uitverkocht maar kan bij Arjuna nog besteld worden a € 25,- en portokosten.
 

 

De Coaching CDbox
De audio-cd reeks De Coachingbox geeft een compleet beeld van de vaardigheid coaching, bedoeld voor leidinggevenden, P&Oers en coaches. De Coachingbox bestaat uit tien afleveringen.CD 5 "De contouren van één-op-één coaching" is samengesteld door Bart van Baarsen en Fer van den Boomen onder redactie van Marijke Lingsma en uitgegeven door Mainpress. De box is inmiddels uitverkocht maar bij Arjuna nog leverbaar voor € 25,- en portokosten.

 

 

.