Boeken, columns

 

Arjuna Zorg, Begeleiding en Coaching

Terug- en vooruitblikken op je leven

Ben jij bereid om terug te blikken op je leven? De zoete en de wrange vruchten de revue te laten passeren? Je patronen gaan herkennen en je menselijke ontwikkeling te zien? Waar sta je nu en wat wil je vervolgens met de rest van je leven? Het kan je veel geven om in een gekaderde setting zo te kijken naar je leven en dat te delen met anderen. De inzichten en inspiratie die dat geven kunnen je vervolgens anders doen kijken naar je eigen toekomst. Ben je ook bereid eens stil te staan bij je eigen ouder worden? Ken je jouw bronnen van kracht, inspiratie en zingeving, die je dan kunnen helpen? Je kan kiezen voor een cursus van 2 middagen samen met anderen of een individueel traject

.

Cursus De oogst van je Leven
De cursus bestaat uit 2 middagen met de volgende onderwerpen:

Middag 1           Terugblik op je leven en de balans opmaken;
Terugblikken op je leven is een proces dat tijd vergt en stap voor stap diepere lagen of niveaus zichtbaar kan maken. De een doet dat door foto’s te bekijken, de ander door naar belangrijke plekken terug te gaan en de derde wil alleen er met een ander over praten. Wat belangrijk is, is om dat wat gezien en gevoeld wordt goed te verwerken. Hierbij helpt het vaak als je expressie geeft aan wat je voelt. Bijvoorbeeld door erover te schrijven of te praten.
           
Middag 2           Hoe kijk jij tegen je oude dag aan?
Bewust of onbewust hebben we allemaal ideeën of beelden over de ouderdom. Sommige stroken niet met de realiteit en het is zinnig om die te kennen. Hoe kijk jij tegen jouw oude dag aan? Wat zou je nog willen of wat juist niet? Wat en hoe kun je zelf daartoe bijdragen? Hiertoe kan het helpen om jouw kracht, inspiratie- of zingevingsbronnen in je leven te kennen en te weten onder welke omstandigheden jij ze goed kunt inzetten.

Praktische informatie
De cursus kent een maximum van 6 personen en wordt in voorjaar 2023 op verschillende plekken gegeven. Prijzen varieren al naar gelang de lokatie tussen
€ 35 en € 50,- Bijvoorbeeld 26/1 en 9/2 in Mijdrecht. Mail me voor exacte info.

 

Individueel traject
Je kan natuurlijk ook individueel terugblikken op je leven. Je kan dan zelf je manier van terugblikken kiezen, net zoals de expressievorm van de gevoelens die dat oproepen. Hieronder een traject, waarbij gebruik gemaakt wordt van je levenstekening op een vel papier van 5 meter.